Ytsen de Boer | Docent proces techniek

De voordelen en de valkuilen van de smart factory

Kornelis caps & closures in Steenwijk is  bezig met de implementatie van de smart factory. Het betreft vooral het omgaan met big data (meten, voorkomen van problemen en verbeteren). Hier loopt men tegen veel zaken aan, die nieuw zijn voor het bedrijf. Ytsen de Boer wil graag de voordelen met de congresgangers delen, maar hen ook waarschuwen voor de valkuilen.

Tijdens een rondleiding door het bedrijf Kornelis krijgen de congresgangers gedurende de dag de unieke gelegenheid om kennis te maken van de ontwikkeling van een smart factory in de praktijk. Daarbij geldt wel: vol is vol.

Ytsen de Boer
Ytsen de Boer studeerde in 1992 af; aan de HTS – Chemische Technologie (procestechniek & proces automatisering) en startte een ‘mooi avontuur’ in het zuiden van Nederland. Werkte bij Philips Eindhoven van 1992 – 2001 als engineer, werd productieleider en productiemanager en ging van 2001-2006 aan de slag bij Ferro Uden productiemanager.

Noord-Nederland bleef trekken. Ytsen de Boer kwam terecht bij Kornelis in Steenwijk, waar hij vanaf 2006 actief is als operations manager en  projectleider nieuwbouw & automatisering. Daarnaast werkt hij als docent proces techniek bij Deltion Zwolle. Ytsen de Boer vervult dus momenteel een zogenaamde circulaire carrière; deels in het bedrijfsleven en deels in het onderwijs. 

Locatie

Nationaal Kunststof Congres
Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk
Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk

Contact

Geurt Wolsink
06 53 17 82 24