Tom van ‘t Hek | Dagvoorzitter

Tom van ‘t Hek (59) zal fungeren als dagvoorzitter tijdens het Nationaal Kunststof Congres in Steenwijk. Maria Thomas (Tom) van 't Hek  is een voormalig tophockeyer, die in zijn carrière 221 interlands speelde, waarin hij 106 doelpunten maakte. Van 't Hek maakte furore als een behendige linkerspits, die met Kampong in 1985 de landstitel in de hoofdklasse won.

Na zijn actieve sportcarrière legde hij zich eerst toe op zijn maatschappelijke carrière. Hij was huisarts, maar al snel keerde hij terug in het hockey. In oktober 1994 werd hij bondscoach van de Nederlandse vrouwenselectie  en onder zijn leiding won de nationale ploeg in Amstelveen de Europese titel in 1995, de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, de zilveren medaille bij het wereldkampioenschap in Utrecht in 1998, de Champions Trophy in Amstelveen in 2000 en de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Bij dat laatste toernooi zwaaide Van 't Hek af.

Als radiopresentator was hij tot en met 2006 actief  voor Langs de Lijn en presenteerde hij ook Radio Tour de France en leverde hij bijdragen aan  het Radio 1 Journaal. Een aantal jaren was hij bovendien vaste tafelgasten bij NOS Studio Voetbal. In 2013 maakte de jongere broer van cabaretier Youp van ‘t Hek de overstap naar BNR Nieuwsradio. Hij presenteerde tot augustus 2016  het ochtendprogramma als opvolger van Humberto Tan. In 2013 is hij ambassadeur geworden van de in Steenwijk ontstane Stichting Mont Ventoux, die zich inzet voor de kankerbestrijding.

Locatie

Nationaal Kunststof Congres
Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk
Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk

Contact

Geurt Wolsink
06 53 17 82 24