Margie Topp | Lector

Lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim en de onderzoeken

Margie Topp vertegenwoordigt tijdens het NKC2018 in Steenwijk het Lectoraat Kunststoftechnologie van de Hogeschool Windesheim. Het lectoraat staat voor Engineering & Design mét en vóór kunststof en composiet en het is inmiddels 10 jaar geleden, dat Hogeschool Windesheim dit samen met Wavin heeft opgezet. Het doel is om door praktijkgericht onderzoek en onderwijs de nieuwe generatie werknemers te genereren voor de industrie. Dus niet alleen werktuigbouwkundigen of industrieel product ontwerpers, maar ingenieurs met verstand van kunststof en daardoor werknemers die toegevoegde waarde kunnen creëren voor de kunststofindustrie.

Inmiddels is het lectoraat gegroeid naar 15 fte (associate) lectoren, onderzoekers en docenten. Meer dan 600 studenten hebben meegedaan aan het onderzoek, meer dan 300 studenten hebben de minoren Polymer Product  Engineer en Composiet gevolgd. Het lectoraat heeft reeds voor 5 miljoen euro aan subsidie projecten afgerond. Daarnaast heeft het ook een master Polymer Engineering opgezet samen met hogeschool Stenden om bij te dragen aan de kunststofkennis in de industrie.

Margie Topp
Margie Topp is in 1995 afgestudeerd als polymeerchemicus aan de Rijksuniversiteit Groningen op het verhogen van de impact resistance van kunststoffen. Na haar promotie onderzoek aan de Universiteit Twente naar biomedische materialen, heeft ze dertien jaar ervaring opgedaan met thermohardende harsen bij DSM Composite Resins.

Sinds januari 2013 is zij werkzaam bij Hogeschool Windesheim als lector Kunststoftechnologie. De onderzoeksgroep heeft een formatie van zestien fte en is geïntegreerd met de afdeling  Engineering & Design met docentonderzoekers van Werktuigbouw, Civiele Techniek en Industrieel Product Ontwerpen. De groep specialiseert zich op circulaire economie, composiet hybride ontwerp, duurzaam produceren en 3d printing.

In haar presentatie zal Margie Topp ingaan op het verleden, heden en toekomst. Ons industriële verleden is gegroeid dankzij kunststof, het heden kan niet zonder kunststof, maar de toekomst moet worden ge-engineered.

Locatie

Nationaal Kunststof Congres
Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk
Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk

Contact

Geurt Wolsink
06 53 17 82 24