Jos Heidkamp

Heidkamp (Vernay): ‘Smart avontuur of agile evolutie?’

Vernay  Europas BV ontwikkelt en produceert componenten en assemblages met rubber onderdelen voor de automotive, medical, small engine en de specialty/home appliance markt.

Bij type goedkeuring van auto’s wordt de uitlaatgasmeting als ‘real driving emission’ (RDE) gemeten. Met name de uitstoot van NOx bij diesels laat hier een groot verschil zien met de, voor September 2017 gebruikelijke rollenbankmeting. Om beneden de limiet van 168 mg/km te blijven past men selectieve katalytische reductie (SCR) toe door injectie van een waterige ureum oplossing in de katalysator. Een bekende toepassing hiervan is het AdBlue doseersysteem waarvoor Vernay de klepeenheid in hoog geautomatiseerde assemblagemachines maakt.

Jos Heidkamp werkt vanaf 1997 in de Vernay organisatie (www.vernay.com) en is sinds 2010 Manager Engineering,  in welke rol hij leiding geeft aan de New Product Development groepen van Vernay in Oldenzaal en Asti (Italië). Uitdagende product- en procesontwikkeling gaan hand in hand bij Vernay, rubber verwerkende als ook geautomatiseerde assemblageprocessen. Aan de hand van opgedane ervaring bij het AdBlue klepeenheid-project geeft Jos een presentatie waarbij de focus ligt op onderwerpen als Smart Product & Process Development, Product Intelligence en Employee Skills for the Future.

Locatie

Nationaal Kunststof Congres
Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk
Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk

Contact

Geurt Wolsink
06 53 17 82 24