Jasper Bouwmeester

Fiberneering: revolutie in hoogwaardige composieten

Fiberneering is in 2015 opgericht met het doel om doormiddel van 3D printen vezelversterkte composiet producten te realiseren. Deze producten worden in veel markten toegepast vanwege de hoge mechanische eigenschappen en het lage gewicht, hetgeen heel efficiënte constructies mogelijk maakt.

Volgens Jasper Bouwmeester zijn composieten echter wel complex en duur om te produceren met de huidige productiemethodes. Het door Fiberneering ontwikkelde FRP3D proces biedt hier een oplossing voor door slim gebruik te maken van een eigen ontwikkelde 3D printer en bijbehorende materialen. Inmiddels is het gepatenteerde proces ver genoeg ontwikkeld, zodat commerciële opdrachten kunnen  worden uitgevoerd. Fiberneering ziet een grote internationale scope voor de techniek en wil hier vol op inspringen.

Recent is Fiberneering gekozen tot ‘starter van het jaar’ van de regio Zwolle. Daarnaast is het bedrijf opgenomen in de top 100 innovatiefste MKB bedrijven van de KvK. Ook was Fiberneering een van de tien internationale startups op de meest toonaangevende composietbeurs (JEC) in Parijs afgelopen jaar.

Inmiddels staat er een sterk team, dat de basis van Fiberneering vormt. Er zijn 5 personen in vaste dienst, 3 nauw betrokken adviseurs, 3 flexibele productiemedewerkers en 3 stagairs. Als team is Fiberneering bezig om een revolutie in de productie van hoogwaardige composieten teweeg te brengen.

Locatie

Nationaal Kunststof Congres
Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk
Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk

Contact

Geurt Wolsink
06 53 17 82 24