Helmuth Rijnhart | Rollepaal

Rijnhart (Rollepaal) over inzet van moderne besturingstechnieken

Helmuth Rijnhart (55), manager techniek van Rollepaal BV, zal tijdens het congres in Steenwijk uiteen zetten op welke wijze moderne besturingstechnieken worden ingezet om complexe extrusieprocessen te starten, te beheersen en te optimaliseren. Daarbij speelt het continue verzamelen, analyseren en presenteren van grote hoeveelheden data een belangrijke rol.

Rijnhart  is na zijn studie HTS werktuigbouwkunde  sinds 1988 werkzaam bij Rollepaal BV en is sinds 1999 als manager techniek onder meer verantwoordelijk voor productontwikkeling en het borgen van kennis.

Rollepaal is producent van machines en systemen voor de fabricage van kunststof leidingsystemen. Een groot deel van de toepassingen ligt in PVC leidingsystemen.

Rollepaal wil haar klanten een voorsprong en concurrentievoordeel geven door systemen te leveren, waarmee grondstoffen en energie wordt bespaard. Rollepaal is marktleider op een aantal terreinen, zoals meerlaags kunststof leidingen, waarmee onder meer post consumer scrap in een hoogwaardige toepassing wordt hergebruikt. En eveneens in PVCO, een techniek om drukleidingsystemen te fabriceren met superieure technische eigenschappen en een forse materiaalbesparing.

Locatie

Nationaal Kunststof Congres
Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk
Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk

Contact

Geurt Wolsink
06 53 17 82 24